PoVyK – Živé dějiny církve: Křesťanství a dějiny

Příspěvky

📔 PoVyK neboli Pondělní vysokoškolský klub se koná v pondělí přibližně jednou za měsíc v Družinském sále při kostele sv. Ignáce z Loyoly. Jde o vzdělávací a kulturní složku našeho VKH. Zveme hosty z oblasti církve a náboženství, sebepoznání, vzdělávání, filozofie, aktuálního dění ve společnosti a mnohých dalších oblastí.

V zimním semestru akademického roku 2022/2023 nabízí minikurz Živé dějiny církve vedený jezuitou Pavlem Banďouchem se známými osobnostmi české společnosti. Zváni jsou nejen vysokoškoláci, ale i středoškoláci, absolventi a každý, kdo má chuť se něco nového dozvědět.

🕐První Povyk se uskuteční v pondělí 31.10. v 19 hodin ve Družinském sále. Téma přednášky zní Křesťanství a dějiny. Jako host k nám zavítá Prof. Tomáš Petráček.
Poté se setkáme za tři týdny tedy 21.11. a společně s hostem Drahomírem Suchánkem PH.D.,TH.D. probereme téma Dějiny papežského primátu.
Na třetí a poslední přednášce Živých dějin církve se s hostem Prof. Jiřím Mikulcem pozastavíme nad osvícenskou proměnou náboženského života. Setkáme se opět v pondělí 12.12.