[VKH Praha] 32. týden s VKH 22. – 28.5.

Drazí přátelé,

s předposlední nedělí velikonoční přišla i vůně léta. Po slunečném víkendu přichází ještě slunečnější týden. A pokud to nezařídí počasí, program VKH se rozhodně postará!

Akce VKH v týdnu 22.-28.5.: 

PONDĚLÍ 22.5.

Diskusní povyk
pondělí 22. května
Zveme Vás na druhou diskusi s psychoterapeutem a koučem Tomášem Novákem na téma partnerské vztahy. Jelikož jsme na minulé diskusi, která proběhla v únoru, nestihli probrat všechny vaše dotazy, rozhodli jsme se navázat tam, kde jsme skončili.
Budeme diskutovat o těchto tématech:

  • jak najít zdravý partnerský vztah
  • jaká kritéria upřednostnit při volbě partnera
  • kolik společného času by měli partneři spolu trávit
  • jak řešit neshody a předejít jim
  • jak odejít z nezdravého partnerského vztahu
  • jak moc se má partner přizpůsobovat tomu druhému
  • co mě má přesvědčit o tom, abychom se společným bydlením počkali do manželství, když už jsme v dlouholetém vztahu a je jisté, že se vezmeme?

Sejdeme se jako obvykle v pondělí v 19 hodin ve Družinském sále při kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí.

ÚTERÝ 23.5.

Adorace s chválami
Srdečně Vás všechny zveme na adoraci s chválami, která se bude konat v úterý 23. května ve Družinském sále od 19 hodin. Budeme velmi rádi, když přijdete do našeho společenství a budete společně s námi chválit živého Pána!
Pokud byste se chtěli zapojit do příprav (prostorů, hudební zapojení, pomoc s vymýšlením průběhu), napište nám na mail liturgie@vkhpraha.cz. Přípravy by zabraly asi hodinku času přede mší, nebo podle domluvy. Za pomoc budeme moc rádi.

STŘEDA 24.5.

Ranní modlitba s Písmem
Pojďme společně začít den rozjímáním nad Písmem a všechny své starosti odevzdat Pánu. Setkáváme se každou středu v 7 hodin ráno. Vchod je z průchodu na Ječné 2 u kostela sv. Ignáce. S sebou si můžete vzít Bibli a snídani.

Mše svatá
– V kostele sv. Ignáce v 19 hodin, obětovaná za kněze, řeholníky a řeholnice
– Přede mší se můžete připojit k modlitbě růžence v podkroví, sraz bude v 18:20 v průjezdu na Ječné 2
– Mši bude sloužit otec Roman Kubín, který je ředitelem sekce pro mládež, přede mší bude možnost zpovědi nebo duchovního rozhovoru od 18:00 do 18:45 v místnosti 71 v prostorách VKH, vchod průjezdem na Ječné 2
– Všichni zájemci či zájemkyně o ministrování se scházejí 11 minut přede mší svatou v sakristii
– O hudební doprovod se postará schola Rytmig!
– Po skončení mše svaté se jako obvykle můžete odebrat do Družinské.

ČTVRTEK 25.5.

Sportování s lazarem
POZOR!! Na sportování s lazarem se sejdeme v 18:30. Krásné počasí nás vyhnalo z tělocvičny do parku! Nyní už se setkáváme na Letné a míče jsme vyměnili za létající talíře. Scházíme se ve čtvrtek na letenské pláni. Předpokládaný konec je kolem 20:30. Moc se na Vás těšíme! 
Více informací naleznete na webu VKH Praha: Lazar – VKH Praha

SOBOTA 27.5.

Chodíme s jezuity
Po dlouhé pauze zde máme další výlet ze série chodíme s jezuity. Tentokrát se vydáme do přírody Českého ráje. Sraz bude v sobotu 27. května v 8 hodin ráno na autobusovém nádraží Černý most. Autobus č. 730 odjíždí v 8:15 z nástupiště č.3. Je třeba koupit si jízdenku, buďto dopředu nebo přímo u řidiče. Dojedeme do Turnova odkud se vydáme skrz Český ráj až do Sobotky. Trasa bude dlouhá zhruba 19-23 km. Ze Sobotky vyrazíme autobusem zpět do Prahy. Předpokládaný návrat je kolem 19 hodin. Připravte si vhodné oblečení i obuv a také jídlo a pití na celý dne. Už se moc těšíme! 

 

Emailové ohlášky na další týdny:

Povyk
pondělí 5. června
Na začátku černa proběhne poslední přednáška z cyklu Věda a víra, který rozjel náš studentský kaplan Samuel Prívara. Na ní si rozebereme, kde se scházejí a kde rozcházejí dva velké, obory, jimiž jsou věda a etika. Stejně jako předchozí setkání, i v tento večer bude vždy následovat krátká diskuse. Červnový povyk zakončí losování o poukazy na exercicie do Kolína. Setkáme se v 19 hodin v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí ve Družinském sále. Přijďte včas!

Valná hromada
úterý 6. června
Rádi bychom Vás pozvali na valnou hromadu našeho spolku, která se uskuteční v úterý 6.června 2023 v 19 hodin v Družinském sále na adrese Ječná 2 (u kostela sv. Ignáce). Na programu bude zhodnocení uplynulého akademického roku, schválení hospodaření za rok 2022 a především volba nové rady a kontrolní komise pro akademický rok 2023/24. Těšit se můžete i na drobné občerstvení.

Mějte požehnanou neděli. A nezapomínejte – všechno, co máme je od Něj.

Za obdarovaný tým VKH Praha,
Viki